ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ “ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ”

 358 total views,  1 views today

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΓΕΛΑΝΘΗΣ

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  "ΛΕΩΝΤΑΡΆΚΙΑ" ΚΑΙ "ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ" ΓΕΛΑΝΘΗΣ , ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΚΟΥΤΈΛΑΣ

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ “ΛΕΩΝΤΑΡΆΚΙΑ” ΚΑΙ “ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ” ΓΕΛΑΝΘΗΣ , ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΚΟΥΤΈΛΑΣ

                                                                    Ανάμεσα στα πολλά ταλέντα του «ΑΣΤΟΝΑΥΤΗ ΓΕΛΑΝΘΗΣ», διακρίθηκε ο  παλαίμαχος και βασικό στέλεχος της ομάδας, Στέφανος Γεωργ. Κουτέλας. Από μικρή ακόμη ηλικία (μαθητής του Δημοτικού Σχολείου) είχε το ταλέντο του μεγάλου ποδοσφαιριστή. Με την ίδρυση του «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ» αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή παίζοντας συνήθως στη θέση του κέντρου.  Σε κάθε ποδοσφαιρική συνάντηση παρουσίαζε την καλύτερη δράση.  Εκτός από τον «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ» έπαιξε μπάλα  στον «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» Μαυρομματίου, για λίγα χρόνια, και μετά έκανε προετοιμασίες για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Καρδίτσας. Ήταν τόσο παθιασμένος με την μπάλα και κυρίως με τον «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ» που, όπως λέει η λαϊκή παροιμία, «άφησε το γάμο και πήγε για πουρνάρια».  Συγκεκριμένα, την ημέρα των αρραβώνων του ενώ τις απογευματινές ώρες θα έπρεπε να είναι στο σπίτι του και να ετοιμάζεται για γαμπρός,  αυτός έφυγε κρυφά από το σπίτι του. Οι γονείς του ανησύχησαν μήπως έπαθε κάποιο κακό και έψαχναν να τον βρουν, αυτός όμως κολλημένος με την μπάλα άφησε τον αρραβώνα και πήγε να παίξει μπάλα στο γειτονικό χωριό Ραψίστα (Γόμφοι) Τρικάλων. Τελικά με μεγάλη καθυστέρηση πήγαν για τους αρραβώνες τις βραδινές ώρες.

          Σήμερα, παρά την ηλικία του, διάγει τα 74 χρόνια, και παρά τις παθήσεις του στα πόδια του που προήλθαν από σοβαρούς τραυματισμούς στην μπάλα, δεν κρύβει το πάθος του, ακολουθεί τον «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ» σε κάθε αγώνα, προθερμαίνεται και συμβουλεύει τους παίχτες. Στέλνει τις ευχές του σε όλους τους παλαίμαχους συμπαίχτες του να είναι πάντα γεροί και δυνατοί και να χαίρονται τις οικογένειές τους.

        Τα χνάρια του ακολούθησε και ο γιος του Γιώργος ο οποίος αναδείχθηκε όχι μόνο καλός παίχτης  αλλά και ηγετική μορφή του «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ». Έπαιξε μπάλα επίσης στον «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» Μαυρομματίου και Ριζοβουνίου Καρδίτσας.

       Ανάλογη δράση παρουσίασε και ο παλαίμαχος συγχωριανός μας Γεώργιος Κων. Αγγέλης. Από την ηλικία μόλις των 16 ετών άρχισε να παίζει μπάλα στις πρώτες ομάδες του χωριού μας, τη δεκαετία του 1960, και στη συνέχεια στον «ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ» για πάρα πολλά χρόνια. Όταν αργότερα, λόγω επαγγέλματος, μετοίκησε στην Καρδίτσα δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή το ποδόσφαιρο αλλά συνέχισε να παίζει ως βασικός παίκτης στην ομάδα των Τραπεζικών Υπαλλήλων του Νομού Καρδίτσας. Σε κάθε αγώνα επέδειχνε την με ήθος αγωνιστικότητα και το ποδοσφαιρικό του ταλέντο με αποτέλεσμα όλοι οι συμπαίκτες του, αντίπαλοι και φίλοι της Καρδίτσας να του προσάψουν το παρώνυμο του μεγάλου μάγου της μπάλας «Μπουρταγένιο» και οι συγχωριανοί μας το  παρώνυμο  «Μέσης». Η αγάπη και το ενδιαφέρον του πάντα για το ποδόσφαιρο τον έφεραν να γίνει για δυο χρόνια μέλος της ΕΠΣ Καρδίτσας.  Υπήρξε ο μακροβιότερος παίκτης του χωριού μας, παίζοντας πάντα ακούραστα και δυναμικά μέχρι τα 58 του χρόνια!!!!!

         Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους αείμνηστους ποδοσφαιριστές του χωριού μας που με ήθος και ύφος ανέδειξαν το ποδόσφαιρο του χωριού μας και άφησαν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο κληρονομιά στους νεότερους!!!!

Από αριστερά: Ηλίας Λύτρας και Κώστας Πλιάτσικας +- 1970

Από αριστερά: Ηλίας Λύτρας και Κώστας Πλιάτσικας +- 1970


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.